Få kök är lika trendiga som det koreanska just nu. Sydkoreas restauranger har länge varit i skuggan av Japans och Kinas, men nu börjar det ske en förä

Få kök är lika trendiga som det koreanska just nu. Sydkoreas restauranger har länge varit i skuggan av Japans och Kinas, men nu börjar det ske en förändring. Landet har nu 26 stycken Michelinrestauranger och antalet ökar varje år. I den färgstarka huvudstaden Seoul finns majoriteten av stjärnrestaurangerna. Här blandas kulinarisk tradition med internationella influenser. Här serveras sydkoreanska klassiker som kimchi, koreansk barbeque till bibimbap och dakjuk. Resultatet är en ny spännande asiatisk matmetropol.

La Yeon

La Yeon i Seoul fick sin tredje Michelinstjärna år 2016. Restaurangen ligger på 23:e våningen i The Shilla Hotel och bjuder på en fantastisk utsikt över Namsan parken och huvudstaden. Här serveras traditionell koreansk mat med en modern twist. Till maträtterna serveras europeiska viner och koreansk alkohol. Den utmärkta kombinationen av de koreanska smakerna och vinet gör att många gäster kommer tillbaka till denna restaurang.

GaOn

GaOn ligger också i Seoul och är en trestjärnig Michelinrestaurang. Restaurangen grundades med syfte att utbilda omvärlden om koreansk matlagning och värderingar. Menyn består av traditionella koreanska rätter tillverkade av säsongens råvaror. GaOn ägs av KwangJuYo Group som även tillverkar traditionell keramik. Samtliga rätter serveras i dessa keramikskålar.

Jungsik Dang

Jungsik Dang är en av pionjärerna inom fine dining i Korea. Restaurangen anses även vara en av världens 50 bästa restauranger. Kökschefen och ägaren Jungsik Lim skolades på restauranger i Spanien och i USA innan han startade Jungsik Dang. Restaurangen har prisats för dess sätt att servera klassisk koreansk mat i ny tappning. Menyn består av traditionella koreanska rätter med europeiska och amerikanska influenser. Vinlistan har utsetts till en av de bästa i världen och restaurangens sommelier har utsetts till Koreas bästa.