Många av världens bästa restauranger ligger i Sydamerika, men inte en enda sydamerikansk restaurang har en stjärna i Michelinguiden. Detta beror på at

Många av världens bästa restauranger ligger i Sydamerika, men inte en enda sydamerikansk restaurang har en stjärna i Michelinguiden. Detta beror på att guiden inte täcker detta område ännu. Däremot finns det massor med fantastiska restauranger med de unika smakerna från Sydamerikas rika historia och kulturella mångfald.

Don Julio

Argentina är ett av världens främst köttländer och den rustika restaurangen Don Julio i huvudstaden Buenos Aires anses servera det bästa köttet. Allt kött här kommer från kor som betar på grässlätterna utanför Buenos Aires. Köttet grillas på en klassisk “V”-grill och serveras ihop med prisbelönta argentinska viner, exempelvis en Malbec. Don Julio hamnade påöver världens bästa restauranger år 2019.

D.O.M.


D.O.M. är en unik restaurang i São Paulo i Brasilien. Här bjuds gästerna på smaker och dofter från Amazonas. Kocken Alex Atala hyllar regnskogen och skapar sensationella rätter av insekter, bär, fisk och frukter.

Boragó

Boragó i Santiago i Chile är en miljövänlig restaurang som bjuder på det bästa från Chile. Chile är ett långt land som bjuder på en stor variation med ingredienser från norra Atacama öknen till Patagonia i söder och en lång kustremsa. Kocken Rodolfo Guzmán arbetar tillsammans med fler än 200 små byar och småproducenter för att hitta traditionella, men ofta bortglömda ingredienser.