Det finns inget cuisine som New York är speciellt känt för. Italien är känd för sin pasta och Frankrike för sitt bröd, men NYC är en mix av allt. Eftersom människor från så många kulturer bor i staden är det mycket troligt att du hittar flera restauranger som serverar helt olika typer av mat på en och samma gata! Detsamma gäller för de många food trucks som är utspridda i staden. Om du inte vill sätta dig ned på en fin restaurang eller helt enkelt behöver en snabbare måltid innan du hoppar på tunnelbanan, har du tur eftersom det inte finns brist på gatukök i NYC, du hittar det bokstavligen vart du än går. Tyvärr så har många av dessa restauranger och gatukök drabbats hårt ekonomiskt av det pågående viruset och flertal ställen har tvingats stänga ner. Om viruset har påverkat din restaurang eller ditt företag på samma sätt, besök intrum som är ett inkassobolag som hjälper dig med inkasso- och betalningsåtgärder som kan komma att rädda dig under dessa tuffa tider.

Här följer några av New York’s mest omtyckta gatukök:

Makina Ethiopian Food

Ägaren Eden Egziabher tillagar rätter inspirerade av sitt eritreiska, etiopiska och italienska ursprung. Byt ut din sallad mot en lika hälsosam tallrik fylld med injera (ett typ av surdegsbröd) som kommer med ett urval av grönsaker, protein (nötkött eller kyckling) och ris. Dessutom är det en av de bästa ställena att gå till om du har några begränsningar angående kosten: Alla rätter är glutenfria och kan göras antingen vegetariska eller veganska. Enkelt men fantastiskt smakrikt!

NY Dosas

Thiru Kumar, känd som Dosa-mannen, har samlat ett lojalt följe efter att ha öppnat sitt gatukök 2001. Varje gatuköksfantast har stått i kö till Kumars food truck, parkerad på det sydvästra hörnet av Washington Square Park. Gotta ner dig i dem veganinspirerade ”dosorna”, en crêpe från södra Indien, fylld med doftande grönsaker och en het samosa för att se varför en ständig folkmassa samlar sig runt detta gatukök…

Los Tacos No 1

I den pågående debatten om NYC eller L.A. har den bättre mexikanska matscenen, bidrar Los Tacos No 1 starkt till New York. En trio av vänner, en från Tijuana, Mexiko och två från Kalifornien, startade matstället på Chelsea Market med fokus på familjerecept och färska ingredienser. Dem erbjuder utsökta adobada quesadillas, krispiga majstortillas toppade med saftiga remsor fläsk och uppfriskande ananas. Detta gatukök har en twist på det mexikanska köket som du aldrig tidigare upplevt. De har naturligtvis också fantastiskt goda tacos!